Kan jij met gemak cijfers vertalen en toelichten aan een ander en weet jij op basis van een gedegen analyse advies uit te brengen over de implicaties hiervan? Werk jij vanuit bevlogenheid en zou jij ook graag vanuit jouw expertise je in willen zetten voor het mooie werk dat we als zorgorganisatie leveren? Bij Silverein, de ouderenzorgorganisatie vallende onder Zorggroep De Opbouw, vind je deze mooie uitdaging.

 

Locatie: Silverein
Uur per week: 32 tot 36 uur per week
Salaris: 0 tot 6 EUR per maand

Wat ga je doen?

Als Business Controller zorg jij ervoor dat directie en/of het management van Silverein inzicht heeft in de totale performance. Silverein is een grote regionale VVT organisatie, die in 2021 is ontstaan vanuit de samenvoeging van het beste van de werelden van De Brug, De Bilthuysen en Lyvore. Een organisatie die zich kenmerkt als ondernemend en innovatief. Na flinke uitdagingen door de recente fusie en coronaperiode wordt er door alle collega’s nu hard gebouwd.

De kernvraag waar jij je als Business Controller constant mee bezig houdt is of de organisatie op koers ligt en of de gestelde doelen op een beheerste en verantwoorde c.q. doel- en rechtmatige wijze kunnen worden bereikt. Je adviseert over de juiste koers op basis van jouw kennis en expertise vanuit een strategisch, maatschappelijk en bedrijfseconomisch perspectief. Dit doe je door het integraal interpreteren van stuurinformatie, het benoemen van risico’s en onderkennen van trends en ontwikkelingen. In deze functie opereer je binnen de organisatie van hoog tot laag; op al die plekken waar vragen liggen inzake sturen en beslissen, beheersen en verantwoorden.

Verder houd je je onder andere bezig met:

 • Bewaken en beoordelen van de door de directie vastgestelde beleidsdoelen, mede in relatie tot de budgettaire kaders;
 • De vertaling maken van het strategisch beleid van de organisatie naar tactisch en operationele doelen;
 • Het doen van voorstellen en benchmarks tot het verbeteren van de operationele bedrijfsprocessen;
 • Faciliteren van ad-hoc analyses en inzichten in specifieke kwesties op strategisch en operationeel niveau;

Waar ga je werken?

Je werkt in het team van Groepscontrol als Business Controller nauw samen met de collega Business Controllers van de andere zorgorganisaties binnen De Opbouw en jouw leidinggevende, de Groepscontroller. Je adviseert binnen Silverein aan het directieteam dat bestaat uit een directeur bedrijfsvoering en een directeur zorg. Er wordt hybride gewerkt, daar waar nodig werk je op diverse locaties.

Jouw profiel:

Je krijgt energie van het bouwen aan een organisatie en doet dit vanuit een open en onderzoekende houding. Je verbindt en creëert samenwerkingsverbanden intern en extern. Door je netwerk op adequate wijze te benutten, gevraagd- en ongevraagd advies uit te brengen, en jouw helder onderbouwde analyses, weet je een essentiële bijdrage te leveren aan de vastgestelde beleidsdoelen van de organisatie. Daarnaast heeft zorg jouw affiniteit en heb je oprechte interesse in de organisatie, haar producten en haar cliënten. Om goed te kunnen schakelen met anderen in de organisatie, is het van groot belang om sterke communicatie skills en analytische vaardigheden te hebben.

Verder breng je mee:

 • Je hebt een WO werk- en denkniveau, in bedrijfseconomische richting en hebt ruimte kennis en ervaring vanuit een vergelijkbare businesscontroller functie, bij voorkeur binnen de zorgsector.
 • Je bent Register Controller (RC) of post-HBO QC/GC;
 • Je beschikt over politieke- en bestuurlijke sensitiviteit;
 • Ruime ervaring met het opereren binnen en buiten de zorgorganisatie op het snijvlak van publieke en/of private organisaties;
 • Ervaring als leidinggevende van (zelfsturende) professionals.

Hoe waarderen wij jou

Deze uitdagende functie biedt jou de ruimte om je visie op control uit te dragen en verder te bouwen aan deze mooie organisatie, waar we met bevlogen professionals werken aan goede zorg.

Ook kun je rekenen op:

 • Een arbeidsovereenkomst voor 36 uur;
 • Een salaris op basis van FWG schaal 65 o.b.v. de CAO gehandicaptenzorg, het maximum salaris bedraagt € 5.772,- bij een arbeidsovereenkomst van 36 uur per week (Op basis van RC titel hogere inschaling in schaal 70 mogelijk);
 • In eerste instantie een overeenkomst voor de duur van een jaar, bij goed functioneren en gelijkblijvende omstandigheden wordt de overeenkomst voor onbepaalde tijd verlengd;
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO Gehandicaptenzorg: wij bieden onder andere een vaste eindejaarsuitkering, een vakantietoeslag van 8,33%, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden.

Een VOG is nodig om te kunnen werken voor Stichting De Opbouw. 

Interesse?

Aarzel dan niet en solliciteer en stuur je cv en motivatie naar ons toe! 

Solliciteren

Heb je nog vragen?

Voor vragen kun je contact opnemen met de groepscontroller, Jan Noordeloos, 06-51225899.

De vacature staat open voor in- en externe kandidaten. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang op de externe kandidaat.