Ben jij de ervaren HR&O manager met creativiteit, lef en weet jij met een zakelijke maar tevens mensgerichte benadering veranderingen teweeg kan brengen?

Vakgebied: HR
Opleiding: HBO  |  WO
Uur per week: 32 tot 36 uur per week

HR&O MANAGER

Waar bij andere vacatures de functie HR&O manager vooral gericht is op één organisatie, is dat in deze functie niet het geval. Hier werk je namelijk binnen het HR&O team van Zorggroep de Opbouw én voor en met de HR teams van Silverein aan het strategisch HR beleid. Een uitdaging voor een ervaren HR&O manager die met creativiteit, lef, een zakelijke maar tevens mensgerichte benadering veranderingen teweeg kan brengen.

Wat ga je doen
Als Manager HR&O zijn de speerpunten van jouw functie het verder ontwikkelen van een HR-visie, strategie en beleid voor Silverein. Je doet dit als onderdeel van de overkoepelende afdeling HR&O van Zorggroep de Opbouw. Zo ben jij van onschatbare waarde:

 • Als strategische en tactische business- en sparringpartner voor de managers zorg en directie van Silverein. Je vertegenwoordigt en positioneert HR&O afdeling binnen het Management Team en bent de linking pin tussen MT en de HR teams.
 • Als inspirator en stimulator bij het tot stand komen van beleidsvoorbereiding en -ontwikkeling op HR&O
 • Als situationeel leidinggevende (coachend waar kan, faciliterend waar gewenst, sturend waar nodig). Jij zet de HR medewerkers en het team in hun kracht en werkt vanuit gezamenlijkheid. Hierdoor kunnen de HR leden proactief in hun rol blijven staan, hun expertise inzetten en talenten ontwikkelen.

Eén van de HR speerpunten voor dit jaar is het voorkomen en reduceren van het verzuim. Dit doen wij door de visie van Falke & Verbaan te volgen: “ziekte overkomt je, verzuim overleg je”. Samen met de inzetbaarheidscoaches en de Teamleiders draag je deze visie uit naar alle medewerkers in de organisatie. Het is jullie doel een omslag te realiseren waardoor de arbeidsmogelijkheden van verzuimende medewerkers ingezet worden.

Daarnaast maak je samen met de andere managers HR&O van de zorgorganisaties en de groepsmanager HR&O actief deel uit van het kernteam HR&O van Zorggroep de Opbouw, waar Silverein onderdeel van uitmaakt. De Opbouw heeft de ambitie om gezamenlijk efficiency en kwaliteitsvoordelen te realiseren en kennis en expertise te delen en te benutten. Dat doen we middels het programma ‘Samen Merkbaar Beter’. De managers HR&O van de zorgorganisaties en de groepsmanager HR&O geven, in opdracht van de Directieraad samen vorm en inhoud aan onze gemeenschappelijke doelen t.a.v. goed werkgeverschap.

Waar ga je werken
Je vormt samen met de andere managers HR&O zorgorganisatie en de Groepsmanager HR&O een team en werkt samen aan gezamenlijke doelstellingen en projecten van de zorggroep.

Het HR team dat voor Silverein werkt bestaat uit ca. 43 enthousiaste medewerkers die zich bezighouden met alle facetten van het HR vak: HR advies, Recruitment, Academy, en Inzetbaarheid. De teamleden werken zowel vanuit huis als op de diverse locaties van Silverein. Expertise is volop aanwezig. Aan jou de mooie taak om dit verder te professionaliseren.

Je rapporteert functioneel aan de directeur van Silverein met de portefeuille bedrijfsvoering. Hiërarchisch val je onder de groepsmanager HR&O van zorggroep de Opbouw.

Jouw profiel
Past bovenstaande goed bij jou? Dan zijn we nieuwsgierig of je jezelf ook in onderstaande herkent:

 • Je hebt een HBO+/WO werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding in de richting HR of Bedrijfskunde
 • Je bent een vakinhoudelijk ervaren en competentiegerichte HR manager. Zelf denken wij aan minimaal 5 jaar ervaring. Ervaring in de zorg is niet vereist, maar natuurlijk heb je wel affiniteit met de (ouderen)zorg. Ervaring met verandermanagement vinden we wel belangrijk.
 • De competenties “sensitief, zakelijk, verbinder en daadkrachtig” zijn zeker op jou van toepassing
 • De HR medewerkers komen tot hun recht bij een empathische, daadkrachtige en coachende manager die de samenwerking zoekt
 • De organisatie zoekt een stevige manager met een zakelijke benadering die de menselijke factor niet uit het oog verliest

Als HR&O manager geef jij het goede voorbeeld. Daarom ben je sociaal en communicatief zeer vaardig en heb je een dienstverlenende instelling. Je weet op positieve wijze om te gaan met weerstand. In een veranderende omgeving neem jij gemakkelijk het voortouw en neem je anderen graag mee. Door jouw doorzettingsvermogen weet jij uiteindelijk samen met jouw team het gestelde doel te realiseren.

Hoe waarderen wij jou
De functie is ingeschaald conform de CAO VVT in FWG 70 (tussen € 4.604,30 - € 6.942,30 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week, excl. de mogelijk toekomstige CAO verhoging) en uiteraard afhankelijk van ervaring. Naast vakantiegeld (8%) en eindejaarsuitkering (8,33%) hebben we primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden die interessant voor je kunnen zijn. Hier vertellen wij je graag in een verder stadium meer over. Verder bieden wij je:

 • Een arbeidsovereenkomst bij Zorggroep de Opbouw van waaruit je wordt ingezet bij Silverein
 • Een baan voor 32 tot 36 uur per week waarbij hybride werken tot de mogelijkheden behoort
 • Startdatum: in overleg maar bij voorkeur zo spoedig mogelijk
 • Onze intentie is een manager aan te stellen voor langere tijd

Ben jij de 'jij' in ons verhaal?
Aarzel dan niet langer, en solliciteer via onderstaande button! Verras ons vooral met jouw motivatiebrief. Zodra wij jouw sollicitatie hebben ontvangen, nemen wij deze gelijk in behandeling. Dit betekent dat wij niet wachten op de sluitingsdatum.

                                                                Solliciteren

Wij vinden het voor deze functie belangrijk goed kennis met elkaar te maken. Dit doen wij in twee gesprekken waarin Zorggroep de Opbouw en teamleden een rol hebben, maar ook managers zorg en de OR van Silverein een rol zullen spelen.

Heb je nog vragen?
Bel of app dan met onze Recruiter Jolanda de Vries | 06 232 46 391.