Ben jij die strategisch business partner die het een uitdaging vindt zelf vorm te geven aan de HR strategie en het HR beleid van Prinsenstichting? Lees dan verder en solliciteer!

Vakgebied: HR
Opleiding: HBO  |  WO
Locatie: Prinsenstichting
Uur per week: 32 tot 36 uur per week

Wat je gaat doen

Als Manager HR zijn de speerpunten van jouw functie het ontwikkelen van een HR-visie, strategie en beleid voor Prinsenstichting. Je doet dit als onderdeel van de overkoepelende afdeling HR & Organisatie van zorggroep de Opbouw. Met jouw kennis en vaardigheden weet je, in samenwerking met anderen, verandering teweeg te brengen en verbinding te creëren in de organisatie.

Je bent leidinggevende van de afdeling HR&O Prinsenstichting. Samen met jouw team stel je tactisch en operationeel beleid en werkprocessen op en bewaak je de uitvoering hiervan. Denk bijvoorbeeld aan recruitmentbeleid en inschalings- of inzetbaarheidsbeleid. Je maakt samen met de HR-collega’s de vertaalslag van strategisch beleid naar praktisch en operationeel HR-beleid. Je bent een echte verbinder, die de onderlinge samenwerking bevordert. En die zelf ook bereid is zo nu en dan projecten of complexe casuïstiek op te pakken. De afdeling Opleidingen wordt op dit moment nog niet door de manager HR aangestuurd, dit zal in de loop van het jaar toegevoegd worden.

Je maakt deel uit van het MT van Prinsenstichting. Daarin positioneer en vertegenwoordig je de afdeling als Business Partner voor het management.

De Opbouw heeft de ambitie om gezamenlijk efficiency en kwaliteitsvoordelen te realiseren en kennis en expertise te delen en te benutten. Dat doen we middels het programma ‘Samen Merkbaar Beter’. De managers HR van de zorgorganisaties en de groepsmanager HR&O geven samen vorm en inhoud aan onze gemeenschappelijke doelen t.a.v. goed werkgeverschap.

Prinsenstichting richt zich op de zorg en behandeling van mensen met complexe zorgvragen. Dat stelt extra eisen aan HR beleid, scholing en opleiding en ondersteuning van de zelforganiserende teams. Elke regio “primair proces” richt zich op een specifieke doelgroep en wordt geleid door een regiomanager. De regiomanager vormt samen met de teamcoach en gedragsdeskundige het regioteam. Zij borgen het perspectief van de organisatie, de medewerker en de behandelverantwoordelijkheid voor de cliënt. Participatie van cliënten en medewerkers vinden we essentieel. Dat betekent dat je als manager HR inspraak van onderop vanzelfsprekend faciliteert.

Het team

Het HR team van Prinsenstichting bestaat uit ca. 20 collega’s die zich bezighouden met alle facetten van het HR vak. Dit zijn o.a. de HR-Servicedesk, HR-advies & ontwikkeling, beleid & casuïstiek, recruitment, opleidingen, verzuim en vitaliteit. Binnen het team is er al veel kennis en kunde aanwezig. Aan jou de opdracht om dit nog verder te professionaliseren. Dit doe jij door op motiverende, inspirerende en coachende wijze leiding te geven aan de mensen in jouw team, met oog voor de individuele kundigheid van ieder van hen. Jij zet de grote lijnen uit, zodat zij hun expertise ten behoeve van Prinsenstichting kunnen inzetten en je stimuleert proactieve beleidsvorming en advisering.

Je rapporteert functioneel aan de directeur van Prinsenstichting. Hiërarchisch val je onder de groepsmanager HR&O van zorggroep De Opbouw. Je vormt samen met de andere managers HR&O zorgorganisatie en de Groepsmanager HR&O een team en werkt samen aan gezamenlijke doelstellingen en projecten van de zorggroep.

Wat wij jou bieden

Zorggroep De Opbouw is verdeeld over 3 zorgorganisaties. De afdeling Bestuurs- en Groepsondersteuning, waarin de ondersteunende teams later dit jaar worden samengebracht zijn ondersteunend aan de zorgorganisaties en faciliteren bedrijfsvoeringsaspecten. Een organisatie waar bevlogen en enthousiaste professionals werken die hun hart verpand hebben aan de langdurige zorg èn dienstverlenend zijn aan de zorg.

Je gaat werken bij Prinsenstichting. Deze functie biedt jou een uitdagende dubbelrol waarin je enerzijds grote vrijheid ervaart in het neerzetten van de juiste HR-strategie en anderzijds verantwoordelijk bent voor de mensen in jouw team. Een prachtige kans voor een ervaren HR Manager.

Ook kun je rekenen op:

  • Het salaris is conform de cao Gehandicaptenzorg waarbij de functie is ingedeeld in schaal FWG65;
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden conform de cao Gehandicaptenzorg zoals een eindejaarsuitkering;
  • Een functie voor 32 tot 36 uur per week;
  • De mogelijkheid om werkzaamheden gedeeltelijk vanuit huis of op ons kantoor in Purmerend te doen;
  • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
  • Bij gebleken geschiktheid, is een contract voor onbepaalde tijd mogelijk.

Wat jij meebrengt

Met jouw ervaring en vakkennis ben je een volwaardig gesprekspartner voor de andere MT-leden en je collega’s in de zorggroep. Je bent communicatief sterk, luistert goed, bent gericht op het boeken van concrete resultaten, toont daadkracht en bent in staat verandering te brengen. Dit doe je vanuit een positie van gelijkwaardigheid waardoor je zorgt voor verbinding tussen afdelingen en medewerkers. Je hebt ervaring in het coachen en geven van leiding aan professionals en werkt graag samen met anderen. Wij zijn een zorgorganisatie waarbij het gaat om het welzijn van mensen. Niet alleen van onze cliënten maar ook van onze medewerkers. Als Manager HR verwachten we dan ook dat je je daarin thuis voelt en jezelf herkent in eigenschappen als empathisch, betrokken, sociaal en organisatiesensitief.

Verder vragen wij:

  • Een afgeronde relevante hbo-/wo-opleiding, bij voorkeur aangevuld met andere opleidingen zoals verandermanagement;
  • Minimaal 5 jaar ervaring als Manager HR waarbij je ook leiding hebt gegeven aan een team;
  • Affiniteit met of ervaring in de zorg is een pre, evenals ervaring in een complexe, veranderende werkomgeving;

Meer informatie of direct solliciteren
Spreekt deze functie je aan? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton op de vacature van Manager HR. Wil je de volledige functiebeschrijving ontvangen of heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan gerust contact op met Mel Hakker, HR Adviseur Recruitment, via 06 20 23 42 47 of stuur een mail naar werkenbij@prinsenstichting.nl.

De selectieprocedure

De procedure zal bestaan uit meerdere sollicitatiegesprekken met verschillende sollicitatiecommissies. Tevens zal Management Drives onderdeel zijn van de procedure. https://managementdrives.com/nl/

Wie wij zijn
Zorggroep De Opbouw omvat drie zorgorganisaties: Prinsenstichting (VG), Zideris (VG) en Silverein (VVT) en het BGO (Bestuurs- en Groeps Ondersteuning). Prinsenstichting biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Bij ons maak je deel uit van een organisatie met lef! Hier pakken we een uitdaging met beide handen aan. Wat werken bij Prinsenstichting zo uniek maakt? De veelzijdigheid aan doelgroepen. Van kind tot jongvolwassenen en van volwassenen tot ouderen. En van licht verstandelijke beperkt tot een meervoudige beperking of tot moeilijk verstaanbaar gedrag. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de website van Prinsenstichting.

Solliciteer direct