Je bent werkzaam bij Bestuurs- en groepsondersteuning (BGO) op de afdeling Informatiemanagement & automatisering (I&A). De afdeling I&A zorgt voor een goed werkende centrale ICT-infrastructuur. I&A vertaalt de bedrijfsplannen (VG en VVT) naar een informatiebeleid en voert deze uit door middel van portfoliomanagement en projecten.

Uur per week: 36 uur per week

De Opbouw is een landelijke stichting en verleent zorg aan ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. Vanuit de overtuiging dat iedereen ertoe doet, zetten wij ons elke dag met hart en ziel in zodat mensen op eigen wijze een zinvol en liefdevol bestaan kunnen leiden. Onze gezamenlijke kennis, kunde en innovatiekracht zorgt dat medewerkers dat samen met de cliënt en hun verwanten mogelijk maken. Wij zetten onze kennis en kunde actief in voor de ontwikkeling en duurzaamheid van de zorg in de lokale, regionale en landelijke ketens.

We werken regionaal verspreid over de provincies Noord-Holland, Utrecht en Gelderland. Het BGO (bestuurs-en groepsondersteuning) is gevestigd in Utrecht en ondersteunt en faciliteert de collega’s van de zorgorganisaties op het gebied van Informatiemanagement & automatisering, Innovatie, HR en Bouw & Vastgoed. 

Wij zijn op zoek naar een:

Concern Security Officer 

Je bent werkzaam bij Bestuurs- en groepsondersteuning (BGO) op de afdeling Informatiemanagement & automatisering (I&A). De afdeling I&A zorgt voor een goed werkende centrale ICT-infrastructuur. I&A vertaalt de bedrijfsplannen (VG en VVT) naar een informatiebeleid en voert deze uit door middel van portfoliomanagement en projecten. Tevens voert I&A het beheer uit voor een deel van de bedrijfsapplicaties en de ICT-infrastructuur. 

Op basis van de I&A roadmap 2019/ 2020 transformeert de afdeling I&A naar een regieorganisatie. 

De functie van CSO is belegd binnen de afdeling informatiemanagement en je rapporteert rechtstreeks aan de concernmanager I&A. Je werkt nauw samen met de functionaris gegevensbescherming (FG) en de Chief Privacy Officer en rapporteert informatiebeveiliging gerelateerde zaken aan de concernmanager I&A.

De functie

Als Concern Security Officer (CSO) ben je als eigenaar verantwoordelijk voor het opstellen, het actueel houden en het borgen van naleving van het gehele informatiebeveiligingsproces. Je draagt zorg voor een samenhangend pakket van maatregelen op basis van de laatste wet en regelgeving om het beleid af te dwingen en er een aantoonbaar minimumaantal informatiebeveiligingsincidenten plaatsvindt.  Je ondersteunt bij risicoanalyses, in een uitvoerende en coördinerende rol, zoals de business impact analyse (BIA) en de data protection impact analyse (DPIA) en bent (mede) verantwoordelijk voor de implementatie van de geldende security normeringen (b.v. NEN 7510, NTA 7516). Je ondersteunt het lijnmanagement bij de bewustwording van medewerkers op het gebied van informatiebeveiliging en privacy en geeft daartoe gevraagd en ongevraagd advies. 
Je weet hierbij draagvlak te creëren en tegengestelde belangen te overbruggen. Je beschikt over (organisatie-) sensitiviteit en weet de juiste stappen te nemen, de stakeholders te betrekken en behoudt daarbij oog voor de wettelijke voorschriften.

Tevens neem je deel aan relevante overleggen zoals de projectgroep AVG en aan diverse informatiebeveiliging gerelateerde projecten. Eveneens ben je verantwoordelijk voor het mede beoordelen van investeringsaanvragen en toetst deze op de juiste mate van aandacht voor informatiebeveiliging.

Samen met de afdeling geef je richting en uitvoering aan de koers die recentelijk is ingezet in het bedrijfsplan ‘Samen Merkbaar Beter’.

Kennis en vaardigheden

 • Minimaal HBO/academisch werk- en denkniveau aangevuld met kennis en ervaring op het gebied van informatica en informatiebeveiliging;
 • Je hebt een heldere toekomstgerichte visie op informatiebeveiligingsvraagstukken
 • Kennis van en ervaring met informatiebeveiliging in de zorg en NEN 7510
 • Als professional hebt je kennis van de zorg en weet via overtuigingskracht brede bewustwording, acceptatie en opvolging van het beleid binnen De Opbouw te bewerkstelligen;
 • Je hebt ervaring in het leiden van gemeenschappelijke overleggen met de zorgorganisaties;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel in woord als in geschrift;
 • Je blijft op de hoogte van externe ontwikkelingen en veranderingen in wet- en regelgeving en weet dat weer te vertalen naar de praktijk.

Profiel 

Je neemt initiatief, bent ondernemend en proactief. Je hebt het vermogen om conceptueel te denken en overtuigingskracht. Je bezit daarnaast de vaardigheden om op een juiste manier om te gaan met belangenconflicten. In combinatie met je resultaatgerichtheid slaag je erin om te zorgen voor een adequate risicobeheersing op het gebied van informatiebeveiliging. 

Je hebt ruime ervaring als security officer. Je hebt positieve energie, een open en onderzoekende houding en vertrouwen in de bedoelingen van anderen. Je durft risico’s aan om een bepaald doel te halen ook als dit nadelige gevolgen kan hebben voor je eigen positie in de organisatie. Tenslotte ben je een integer persoon die adequaat en zorgvuldig handelt, met inachtneming van je verantwoordelijkheden en bevoegdheden.

We bieden jou: 

 • Ruimte om je visie uit te dragen en te bouwen aan deze organisatie in een uitdagende functie;
 • Inschaling op basis van schaal FWG 60 Gehandicaptenzorg  minimaal (€ 3289,- en maximaal € 4799,-)
 • Een fulltime (36 uur) contract voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO Gehandicaptenzorg: wij bieden onder andere een vaste eindejaarsuitkering, een vakantietoeslag van 8,33%, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden.

Een VOG is nodig om te kunnen werken voor stichting De Opbouw.  

Interesse?

Stuur dan uiterlijk 31 oktober 2020 je CV en motivatie per e-mail naar n.vestering@opbouw.nl. Manager Informatiemanagement en Projectmanagement a.i. is Oscar Buurman.

De eerste ronde gesprekken vinden plaats in week 46.