In deze rol ben je lid van het MT BGO en ben je strategisch sparringpartner van de Raad van Bestuur. 

Uur per week: 32 tot 36 uur per week

De Groepsprocesmanager HRO geeft op een coachende manier leiding en is sparringpartner voor de HR collega's van de zorgorganisaties.

Bestuurs- en groepsondersteuning (BGO) bestaat uit de afdelingen Financiën, HRO, Informatisering en Automatisering, Vastgoed Facilitair en Inkoop, Beleid en Strategie en Audit. De groepsprocesmanager HRO geeft hiërarchisch leiding aan de HR adviseur en geeft functioneel leiding aan de medewerkers van het mobiliteitsbureau. Samen met de andere (groeps)procesmanagers van de ondersteunende afdelingen, geeft de groepsprocesmanager HRO opvolging aan de koers die recentelijk is ingezet in het bedrijfsplan ‘Samen Merkbaar Beter’. Het werken op basis van partnerschap is ook een oproep naar onszelf: alleen door intern optimaal samen te werken gaan we oplossingen vinden om samen de zorg merkbaar te verbeteren. De Groepsprocesmanager HRO zorgt voor verbinding binnen het BGO en de zorgorganisaties en geeft (mede) vorm aan de ingezette koers.

Het BGO:

 • Is dienstbaar aan de visie en het organisatiebelang;
 • Is betrokken bij de organisatie, toegankelijk en transparant en draagt actief bij aan het leggen van verbindingen;
 • Levert kwalitatief hoogwaardig werk, waarop de organisatie kan bouwen en vertrouwen.
 • Is ondersteunend naar de organisatie met deskundige onafhankelijke advisering;
 • Waarderend en reflectief alsmede kritisch als het nodig is.

De opgave:

Je inspireert door een heldere visie op komende en huidige HR gerelateerde ontwikkelingen in de ouderen- en gehandicaptenzorg. Je hebt aandacht voor de talenten en ontwikkeling van de collega’s en faciliteert een werkomgeving waarin resultaatgericht, veilig en vanuit vertrouwen wordt gewerkt. Je bent (mede) verantwoordelijk voor het initiëren en stimuleren van de interne samenwerking met teams en medewerkers van de andere organisatieonderdelen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het mobiliteitsbureau "Werken aan Werk". Tevens liggen er diverse HR gerelateerde projecten waarn je een coördinerende rol zult vervullen, te denken valt aan een aantrekkelijk werkgeverschap en de verder invulling en uitrol van de onlangs ontwikkelde visie op preventie en verzuim. Er liggen mooie kansen en ook zeker een stevige uitdaging. De positie van groepsprocesmanager HRO Bestuurs- en Groepsondersteuning kan alleen succesvol zijn als er een essentiële aantoonbare bijdrage geleverd wordt aan de transitie die binnen de organisaties in gang is gezet.

Profiel:

Je bent ondernemend, verbindend en een stevige inhoudelijke sparringpartner als het gaat om strategische onderwerpen en ontwikkelingen. Je beschikt over ruim voldoende bestuurlijke-en omgevingssensitiviteit. Je bent een verbinder op ieder niveau en zorgt voor gedragsverandering, je bent een energieke people manager met een zakelijke inslag. Je hebt ruime ervaring met complexe verandertrajecten, weet hoe je zorgt voor positieve energie en hoe om te gaan met de effecten die daarbij spelen. Ook heb je ideeën en concrete voorbeelden uit eigen praktijk hoe innovatief denken én doen het beste kunnen worden ondersteund en gefaciliteerd. In de aanpak en besluitvorming hou je altijd alle belangen voor ogen: die van onze opdrachtgevers en die van onze organisatie, teams en individuele collega’s.

Functie eisen:

 • Academisch werk en denkniveau;
 • >10 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Aantoonbare meerjarige ervaring met verandermanagement en het initiëren en begeleiden van organisatieontwikkeling en veranderprocessen;
 • Ruime ervaring in het proces gericht werken;
 • Heldere, toekomstgericht visie op organisatie ontwikkeling en HR vraagstukken;
 • Leidinggevende ervaring.

Aanbod:

 • Ruimte om je visie uit te dragen en te bouwen aan deze organisatie;
 • Inschaling op basis van schaal FWG 70 Gehandicaptenzorg
 • 32-36 uur contract

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Interesse?

Stuur dan uiterlijk zondag 4 oktober 2020 je CV en motivatie per e-mail naar hrconcernbureau@opbouw.nl. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Esmeralda van Hekezen, strategisch HR adviseur a.i. tel.nr. 06-11216825.