Je bent werkzaam bij Bestuurs- en groepsondersteuning (BGO) op de afdeling Informatiemanagement & automatisering (I&A). 

Uur per week: 36 uur per week

De Opbouw is een landelijke stichting en verleent zorg aan ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. Vanuit de overtuiging dat iedereen ertoe doet, zetten wij ons elke dag met hart en ziel in zodat mensen op eigen wijze een zinvol en liefdevol bestaan kunnen leiden. Onze gezamenlijke kennis, kunde en innovatiekracht zorgt dat medewerkers dat samen met de cliënt en hun verwanten mogelijk maken. Wij zetten onze kennis en kunde actief in voor de ontwikkeling en duurzaamheid van de zorg in de lokale, regionale en landelijke ketens.

We werken regionaal verspreid over de provincies Noord-Holland, Utrecht en Gelderland. Het BGO (bestuurs-en groepsondersteuning) is gevestigd in Utrecht en ondersteunt en faciliteert de collega’s van de zorgorganisaties op het gebied van Informatiemanagement & automatisering, Innovatie, HR en Bouw & Vastgoed. 

Wij zijn op zoek naar een:

Informatiemanagers 

Je bent werkzaam bij Bestuurs- en groepsondersteuning (BGO) op de afdeling Informatiemanagement & automatisering (I&A). De afdeling I&A zorgt voor een goed werkende centrale ICT-infrastructuur. I&A vertaalt de bedrijfsplannen (VG en VVT) naar een informatiebeleid en voert deze uit door middel van portfoliomanagement en projecten. Tevens voert I&A het beheer uit voor een deel van de bedrijfsapplicaties en de ICT-infrastructuur. 

Op basis van de I&A roadmap 2019/ 2020 transformeert de afdeling I&A naar een regieorganisatie. 

De functie van informatiemanager is belegd binnen de afdeling informatiemanagement en je rapporteert rechtstreeks aan de concernmanager I&A. Je werkt nauw samen met je collega’s binnen I&A en de bedrijfsmanagers binnen de zorgorganisaties. 

De functie

Je bent verantwoordelijk voor de informatievoorziening binnen één van de sectoren binnen De Opbouw, of voor de zorgorganisaties verantwoordelijk voor mensen met een verstandelijke beperking of zorg voor ouderen. Als Informatiemanager bestaat je takenpakket uit het ontwikkelen en formuleren van het informatiebeleid en de informatiestrategie, als afgeleide van de business strategie in de vorm van een informatiebeleidsplan. Het plan wordt periodiek geactualiseerd en speelt in op ontwikkelingen in de omgeving (wetgeving, technologie, bedrijfsvoering). Het plan draagt zorg voor een optimale fit tussen de bedrijfsprocessen en de ondersteunende informatievoorziening. 

Je draagt zorg voor een samenhangend pakket van eisen ten aanzien van de inrichting van de informatievoorziening en de informatiehuishouding. 

Voor de realisatie van het informatiebeleid ben je medeverantwoordelijk voor de vertaling van het plan naar concrete projecten en heb je een sturende en bewakende rol in het kader van de realisatie.

Samen met de afdeling geef je richting en uitvoering aan de koers die recentelijk is ingezet in het bedrijfsplan ‘Samen Merkbaar Beter’.

Profiel

Je neemt initiatief, bent ondernemend en proactief. Je hebt het vermogen om conceptueel te denken en overtuigingskracht. Je bezit daarnaast de vaardigheden om op een juiste manier om te gaan met belangenconflicten. In combinatie met je resultaatgerichtheid slaag je erin om te zorgen dat de informatiebehoefte compleet is en applicaties zijn afgestemd op de informatiebehoefte. 

Je hebt ruime ervaring als informatiemanager. Je hebt positieve energie, een open en onderzoekende houding en vertrouwen in de bedoelingen van anderen. Je durft risico’s aan om een bepaald doel te halen ook als dit nadelige gevolgen kan hebben voor je eigen positie in de organisatie. Tenslotte ben je een integer persoon die adequaat en zorgvuldig handelt, met inachtneming van je verantwoordelijkheden en bevoegdheden.

Kennis en vaardigheden

 • Minimaal HBO/academisch werk- en denkniveau aangevuld met kennis en ervaring op het gebied van informatica en informatiemanagement;
 • Kennis van en ervaring met informatiemanagement in de zorg (VG of de VVT)
 • Je hebt een heldere toekomstgerichte visie op informatiemanagementvraagstukken in de zorg (VG of de VVT);
 • Als professional heb je kennis van de zorg en weet je via overtuigingskracht brede bewustwording, acceptatie en opvolging van het beleid binnen De Opbouw te bewerkstelligen;
 • Je bent in staat om collega’s te boeien en te binden;
 • Je hebt ervaring in het leiden van gemeenschappelijke overleggen met de zorgorganisaties
 • Je beschikt over conceptueel denkvermogen en overtuigingskracht; 
 • Je blijft op de hoogte van externe ontwikkelingen en veranderingen in wet- en regelgeving en weet dat weer te vertalen naar de praktijk.

We bieden jou: 

 • Ruimte om je visie uit te dragen en te bouwen aan deze organisatie in een uitdagende functie;
 • Inschaling op basis van schaal FWG 60 Gehandicaptenzorg  minimaal (€ 3289,- en maximaal € 4799,-)
 • Een fulltime (36 uur) contract voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO Gehandicaptenzorg: wij bieden onder andere een vaste eindejaarsuitkering, een vakantietoeslag van 8,33%, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden.

Een VOG is nodig om te kunnen werken voor stichting De Opbouw.  

Interesse?

Stuur dan uiterlijk 1 november 2020 je CV en motivatie per e-mail naar n.vestering@opbouw.nl. Manager Informatiemanagement en projectmanagement a.i. is Oscar Buurman.

De eerste ronde gesprekken vinden plaats in week 46.