Je bent werkzaam bij Bestuurs- en groepsondersteuning (BGO) op de afdeling Informatiemanagement & automatisering (I&A). Daarnaast vertaalt I&A de bedrijfsplannen (VG en VVT) naar een informatiebeleid en voert deze uit door middel van portfoliomanagement en projecten.

Uur per week: 36 uur per week

De Opbouw is een landelijke stichting en verleent zorg aan ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. Vanuit de overtuiging dat iedereen ertoe doet, zetten wij ons elke dag met hart en ziel in zodat mensen op eigen wijze een zinvol en liefdevol bestaan kunnen leiden. Onze gezamenlijke kennis, kunde en innovatiekracht zorgt dat medewerkers dat samen met de cliënt en hun verwanten mogelijk maken. Wij zetten onze kennis en kunde actief in voor de ontwikkeling en duurzaamheid van de zorg in de lokale, regionale en landelijke ketens.

We werken regionaal verspreid over de provincies Noord-Holland, Utrecht en Gelderland. Het BGO (bestuurs-en groepsondersteuning) is gevestigd in Utrecht en ondersteunt en faciliteert de collega’s van de zorgorganisaties op het gebied van Informatiemanagement & automatisering, Innovatie, HR en Bouw & Vastgoed. 

Wij zijn op zoek naar:

Senior Projectmanager 

Je bent werkzaam bij Bestuurs- en groepsondersteuning (BGO) op de afdeling Informatiemanagement & automatisering (I&A). De afdeling I&A zorgt voor een goed werkende centrale ICT-infrastructuur. I&A vertaalt de bedrijfsplannen (VG en VVT) naar een informatiebeleid en voert deze uit door middel van portfoliomanagement en projecten. Tevens voert I&A het beheer uit voor een deel van de bedrijfsapplicaties en de ICT-infrastructuur. 

Op basis van de I&A roadmap 2019/ 2020 transformeert de afdeling I&A naar een regieorganisatie. 

De functie van senior projectmanager is belegd binnen de afdeling I&A en je rapporteert rechtstreeks aan de concernmanager I&A. Je werkt nauw samen met je opdrachtgever en de collega’s binnen I&A en de regiepartners van I&A. 

De functie:

Als senior projectmanager ben je belast met de projectleiding van complexe en/of voor bedrijf en/of cliënt kritische organisatie brede projecten en draagt daarbij zorg voor ontwikkeling of uitbesteding en vervolgens de implementatie. 

In nauw contact met je opdrachtgever stel je projectplannen op en ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van dit plan en het behalen van de resultaten. Je bent ervoor verantwoordelijk dat projectvoorstellen zorgvuldig inhoudelijk en financieel onderbouwd zijn, waarin de impact en risico’s zijn ingeschat zodat de opdrachtgever een juiste beslissing kan nemen. Vervolgens zorg je ervoor dat het project volgens planning en conform afgesproken kwaliteitseisen en budget wordt uitgevoerd. Afwijkingen en knelpunten signaleer je tijdig en je zorgt een voor adequaat advies over corrigerende maatregelen.

Bij afdelingsbeleid en projecten zorg je dat (externe) ontwikkelingen worden gevolgd en beoordeeld deze op relevantie voor de organisatie. Tenslotte zorg je ervoor dat je bijdrage aan het beleid relevant is en hiervoor draagvlak is binnen de organisatie.

Samen met de afdeling geef je richting en uitvoering aan de koers die recentelijk is ingezet in het bedrijfsplan ‘Samen Merkbaar Beter’

Ons projectportfolio bestaat uit zorg vernieuwende projecten, maar ook uit langlopende complexe migraties/uitfaseringen met een rijke historie. Voor je projecten heb je intensief contact met de technische specialisten bij onze regiepartners en de medewerkers van de primaire zorg.

Kennis en vaardigheden:

 • Minimaal HBO/academisch werk- en denkniveau aangevuld met kennis en ervaring op het gebied van informatica en projectmanagement (Prince2 of Agile methodiek);
 • Je hebt kennis en aantoonbare ervaring van de zorg (VG en/of de VVT);
 • Projectmatige werken: voorbereiden, plannen, coördineren, leiden, evalueren en rapporteren;
 • Bewaken van de kwaliteit, budget, scope en resultaten van het project;
 • Het samenstellen van een projectgroep bestaande uit verschillende disciplines en ervoor zorgdragen dat iedereen even betrokken blijft;
 • Coachen van (zorg)medewerkers naar een voor hun nieuwe manier van projectmatig werken; zowel op tactisch als operationeel niveau;
 • Aansturen van regiepartners t.b.v. je project;
 • Je hebt bewezen ervaring met software implementaties om processen te ondersteunen en te verbeteren;
 • Je hebt ervaring in het leiden van portfoliomanagement binnen de zorgorganisaties;
 • Je bent klantgerichtheid en beschikt over organisatiesensitiviteit en overtuigingskracht.

Profiel:

Je bent ondernemend en het zit in jou om continue te blijven verbeteren. Je toont initiatief en weet ook goed de organisatie mee te nemen en hebt daarin een klantgerichte houding. Je kunt als projectmanager uitstekend plannen en organiseren en je werkt zeer accuraat. Dit in combinatie met jouw flexibiliteit maakt dat je volledige projectvoorstellen initieert en projecten tot een succes brengt.

Je hebt ruime ervaring als projectmanager van functionele projecten (o.a. Applicatieprojecten). Je hebt positieve energie, een open en onderzoekende houding en vertrouwen in de bedoelingen van anderen. Je durft risico’s aan om een bepaald doel te halen ook als dit nadelige gevolgen kan hebben voor je eigen positie in de organisatie. Tenslotte ben je een integer persoon die adequaat en zorgvuldig handelt, met inachtneming van je verantwoordelijkheden en bevoegdheden.

We bieden jou: 

 • Ruimte om je visie uit te dragen en te bouwen aan deze organisatie in een uitdagende functie;
 • Inschaling op basis van schaal FWG 60 Gehandicaptenzorg  minimaal (€ 3289,- en maximaal € 4799)
 • Een fulltime (36 uur) contract voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO Gehandicaptenzorg: wij bieden onder andere een vaste eindejaarsuitkering, een vakantietoeslag van 8,33%, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden.

Een VOG is nodig om te kunnen werken voor stichting De Opbouw.  

Interesse?

Stuur dan uiterlijk 30 oktober 2020 je CV en motivatie per e-mail naar n.vestering@opbouw.nl, secretaresse I&A. Manager Informatiemanagement en Projectmanagement is Oscar Buurman.

De eerste ronde gesprekken vinden plaats in week 46 .