Ben jij een allround communicatieadviseur en heb je affiniteit met ICT-projecten? Dan zoeken we jou!

Locatie: Groepsondersteuning
Uur per week: 32 uur per week

Binnen onze zorggroep wordt gewerkt aan de migratie van de werkplekken van 5000 medewerkers van CITRIX naar een moderne Microsoft 365 werkplek. Samen met een collega-communicatieadviseur ga jij aan de slag met de communicatie rondom deze migratie. Van het informeren over de veranderingen die eraan komen tot het enthousiasmeren en motiveren van medewerkers, zodat zij de moderne werkplek goed kunnen en willen gebruiken.

Wat ga je doen?

Je bent als allround communicatieadviseur binnen het communicatieteam breed inzetbaar, maar de focus ligt bij ICT. Dit betekent dat je zeker de helft van je tijd besteedt aan de communicatie rondom de verschillende ICT-projecten, die uiteindelijk leiden tot de moderne digitale werkplek Microsoft 365. Dit doe je in nauwe samenwerking met het adoptie en communicatie team.

De andere helft van je tijd werk je als allround communicatieadviseur aan allerhande taken en projecten. Of je nu een project vanuit HR ondersteunt of een onderwerp aanpakt binnen een (of meerdere) zorgorganisatie(s). Juist deze afwisseling vind jij fijn!

Ten aanzien van ICT-projecten vragen wij van je dat:

 • Je deelneemt aan verschillende projectgroepen ICT, waar je vanuit communicatie sparringpartner en expert bent voor de projectleider.
 • Je gevraagd en ongevraagd advies geeft en communicatievraagstukken verder uitwerkt.
 • Je de regie voert over een aantal communicatieacties die uitgevoerd moeten worden. Hiervoor stem je inhoud en timing van communicatie af met de communicatie adviseurs binnen de (zorg)organisaties.
 • Je fungeert als spil in de communicatie: je signaleert communicatiebehoeften vanuit zowel het projectteam als de doelgroepen en vertaalt dit naar boodschap en middelen.
 • Je werkt nauw samen met je collega communicatie adviseur, adoptiebegeleider en adoptiemanager. Samen draag je zorg voor de uitvoering en implementatie van deze communicatieprojecten.

Ten aanzien van overige projecten en onderwerpen:

 • Je bent breed inzetbaar op allerhande thema’s en onderwerpen binnen onze zorggroep. Of dit nu gaat over een HR project over geldzorgen of het terugdringen van verzuim, het verbeteren van onze corporate website of het borgen van samenwerkingsafspraken en procesbeschrijvingen van het team Communicatie.
 • Je bent sparringpartner en expert bent voor groepsmanagers, projectleiders en overige collega’s van de ondersteunende diensten én communicatie collega’s.
 • Je helpt mee met het vertalen van organisatiedoelstellingen naar communicatiedoelstellingen en met het team ga je daar vervolgens mee aan de slag. Hoe dragen we dit uit en hoe creëren we draagvlak? Jij weet als geen ander welke acties kunnen worden ingezet en geeft hier ook uitvoering aan.

Waar ga je werken?


Je basisplek is locatie Herculesplein in Utrecht waar een communicatie adviseur en een communicatie medewerker werken. De rest van je collega’s uit het team werken verspreid over de zorgorganisaties. Het team wordt aangestuurd door de groepsmanager marketing & communicatie. We weten elkaar te vinden voor support, overleg of brainstorm. Vanuit jouw specifieke opdracht ben je vooral aangehaakt bij het adoptie en communicatie team ten behoeve van de moderne werkplek Microsoft 365.

Uiteraard ben je regelmatig aanwezig op locatie Herculesplein, maar heb je ook de mogelijkheid hybride te werken; thuis of op één van de locaties van de zorgorganisaties. Het uitgangspunt is altijd dat je werkt waar je nodig bent.

Dit breng je mee?


Als ervaren communicatie adviseur ben je een allrounder qua kennis en vaardigheden op het gebied van (marketing)communicatie. Je kunt snel schakelen, hebt oog voor detail, maar houdt ook altijd het grotere geheel in de gaten. Je schrijft makkelijk, vlot en begrijpelijk en weet de tone of voice af te stemmen op de doelgroep. Verder heb/ben jij:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau en een relevante opleiding op het gebied van communicatie.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Als communicatie professional ervaring met zorgorganisaties én met ICT-projecten.
 • Je hebt goed gevoel voor timing, bent sensitief en kunt je moeiteloos bewegen door de organisatie. Je anticipeert snel op verandering en kunt hoofd- en bijzaken goed van elkaar gescheiden houden.

Dit bieden wij jou


Je komt terecht in een team marketing & communicatie dat in ontwikkeling is, waar jij vanuit jouw deskundigheid en ervaring bijdraagt aan het gezamenlijk ontwikkelen en uitvoeren van communicatie-activiteiten met en voor elkaar. Je hebt daarin ruimte om je visie uit te dragen en mee te bouwen aan het team en onze organisatie. De functie zit vol uitdagingen en afwisseling waarbij je veel vrijheid hebt om hieraan zelf invulling te geven.

 • Inschaling op basis van kennis en ervaring in schaal FWG 55 Gehandicaptenzorg minimaal (€bruto per maand o.b.v. fulltime dienstverband).
 • Een jaarcontract voor 32 uur met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd;
 • De mogelijkheid om werkzaamheden gedeeltelijk vanuit huis of op ons kantoor in Utrecht te doen.
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO Gehandicaptenzorg: wij bieden onder andere een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, een vakantietoeslag van 8%, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden.

Een VOG is nodig om te kunnen werken voor Zorggroep De Opbouw.

 

Interesse?


Heb je interesse in deze functie? Leuk! Klik dan gauw op de knop om te solliciteren. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze Recruiter, Carlijn Rombout, via 0639492502. solliciteren!

Heb je nog vragen?

Heb je interesse in deze functie? Leuk! Klik dan gauw op de knop om te solliciteren.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze Recruiter, Carlijn Rombout via 06-39492502. 


Over ons
Bij ons draag je bij aan een zinvol bestaan voor ouderen en mensen met een beperking

Door bij Zorggroep De Opbouw te werken, draag je eraan bij dat ouderen en mensen met een beperking op eigen wijze een zinvol en liefdevol bestaan kunnen leiden. Een betekenisvol leven, zo veel mogelijk zoals als zij dat willen. Dat doe je vanuit een van onze zorgorganisaties Prinsenstichting, Silverein of Zideris of vanuit Groepsondersteuning. Met meer dan 5000 collega’s zetten we onszelf iedere dag met hart en ziel in voor 6400 ouderen en mensen met een verstandelijke beperking.

Groepsondersteuning ondersteunt de zorgorganisaties op het gebied van Bestuur & Beleid, Bouw & Vastgoed, I&A (informatisering & automatisering), Inkoop & Contractbeheer, Finance & Control, HRO (human resources & organisatie) en Marketing & Communicatie. Ons uitgangspunt is dat we samen doen, wat we samen kunnen doen.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

De vacature staat open voor in- en externe kandidaten. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang op de externe kandidaat.