Waarom je voor deze vacature kiest? Omdat je graag actief bijdraagt aan de verbetering van werkmethoden, richtlijnen, protocollen en procedures binnen de financiële administratie van De Opbouw in samenwerking met je collega's. Ook vind je het belangrijk om de verantwoordelijkheid te dragen voor de borging en controle op de tijdigheid, juistheid en volledigheid van de verwerking van alle financiële gegevens en -stromen in het grootboek. Het verstrekken van informatie en rapportages hierover en het adviseren over verbeteringen in financieel administratieve processen richting het management zit in jouw tweede natuur.

Locatie: Groepsondersteuning
Uur per week: 32 tot 36 uur per week
Salaris: 2938 tot 4304 EUR per maand

Wat ga je doen?

Je bent als Financial Accountant sterk in analyses maken op basis van veel data. De uitkomsten van deze analyses gebruik je weer om de processen te optimaliseren. Met jouw overtuigingskracht adviseer jij het management op het gebied van deze procesverbeteringen, zodat alle cijfers en gegevens juist en volledig geborgd kunnen worden. Je ontwikkelt richtlijnen, procedures en protocollen en bewaakt de uitvoering hiervan. Natuurlijk voel jij je als een vis in het water bij het controleren van mutaties in het grootboek, het verzorgen van de periodieke afsluitingen en het functioneel aansturen van de medewerkers van de financiële administratie. Doordat jij een belangrijke positie hebt binnen het team, neem jij ook deel aan diverse overleggen, werkgroepen en projecten met beleidsvoorbereidend karakter op het gebied van de financiële administratie.
Je hebt een kort lijntje met de Financial Controllers, hiermee bespreek je de gesignaleerde risico’s en stem je de te nemen mitigerende maatregelen af. Dit alles verwerk je in een checklist en deze gebruik je ter verantwoording bij rapportages. Ook stel je zelfstandig prioriteiten in je werkzaamheden zodat het grootboek conform planning wordt afgesloten.

Waar ga je werken?

Je komt te werken in een team van financial accountants als onderdeel van de afdeling Financiën. Je werkt nauw samen met collega’s van Financiën en Groepscontrol. Daarnaast onderhoud je contacten met stakeholders vanuit de zorgorganisaties en ben je aanspreekpunt voor de accountant. Je rapporteert aan de Teamleider Financiën. Standplaats voor deze functie is Utrecht.

Jouw profiel

Wij zoeken een enthousiaste collega die verantwoordelijk, daadkrachtig en oplossingsgericht is. De ideale Financial accountant voor De Opbouw heeft, naast natuurlijk kennis van financieel-administratieve processen, ervaring met de implementatie van procesverbeteringen en affiniteit met digitalisering. Daarnaast ben je de juiste persoon voor deze functie, omdat:

 • Je een rasechte verbeteraar bent, standvastig en flexibel tegelijk, sterk in de procesanalyse en –verbetering;
 • Je kennis hebt van moderne methoden, technieken en hulpmiddelen m.b.t. het vastleggen en analyseren van administratieve processen;
 • Je zelfstandig bent, initiatief- en vindingrijkheid zijn nodig bij het signaleren van afwijkingen;
 • Je een afgeronde HBO bedrijfskunde/bedrijfseconomie hebt, aangevuld met kennis van administratieve processen, wet- en regelgeving en financiering in de zorg;
 • Je geduldig bent en beschikt over doorzettingsvermogen;
 • Je betrouwbaar én representatief bent omdat je uiteenlopende contacten hebt binnen de organisatie.

Hoe waarderen wij jou?

 • Ruimte om je visie uit te dragen en te bouwen aan deze organisatie in een uitdagende functie in de zorgsector VVT en GHZ;
 • Een baan waarin je jouw kennis, kunde en ook je ambitie en enthousiasme kwijt kunt.
 • De mogelijkheid om gedeeltelijk hybride te werken;
 • Een arbeidsovereenkomst voor 32-36 uur per week, startdatum per 1-11-2022;
 • Een salaris op basis van FWG schaal 55 o.b.v. de cao Gehandicaptenzorg (minimaal €2938,- en maximaal €4304,- bij een arbeidsovereenkomst van 36 uur per week);
 • In eerste instantie een overeenkomst voor de duur van een jaar, bij goed functioneren en gelijkblijvende omstandigheden wordt de overeenkomst voor onbepaalde tijd verlengd.
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO Gehandicaptenzorg: wij bieden onder andere een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, een vakantietoeslag van 8%, een reiskostenvergoeding en opleidingsmogelijkheden.

Een VOG is nodig om te kunnen werken voor Stichting De Opbouw. 

 

Interesse?

Aarzel dan niet en solliciteer en stuur je CV en motivatie naar ons toe via deze link: Solliciteren!

Heb je nog vragen?

Voor vragen kun je contact opnemen met de Groepsmanager Financiën, Joris Vugs, via: 06-27492847.

 

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

De vacature staat open voor in- en externe kandidaten. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang op de externe kandidaat.