Weet jij je naadloos te bewegen in een omgeving waarin verschillende belangen en expertises spelen, waarbij je gevoel hebt voor verhoudingen binnen een organisatie? En ben jij een inspirerende en deskundige leider met interesse in financiën? Dan zijn we op zoek naar jou!

Locatie: Groepsondersteuning
Uur per week: 32 tot 36 uur per week

Hoe zien jouw taken als teamleider Grootboekbeheer eruit:

Als teamleider Grootboekbeheer ben je verantwoordelijk voor de borging en controle op de tijdigheid, juistheid en volledigheid van de verwerking van alle financiële gegevens en -stromen in het grootboek. Je geeft functioneel leiding aan een team van 7 professionele medewerkers op hbo-niveau. Het team grootboekbeheer is onderdeel van het team Financiën dat bestaat uit:

 • Team Grootboekbeheer
 • Team Debiteurenbeheer
 • Team Crediteurenadministratie
 • Team Salarisadministratie
 • Team Zorgcontrol

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de verdere implementatie van het nieuwe bedrijfsplan Samen Merkbaar Beter, waarmee actief wordt ingezet op een gezamenlijk verandertraject. Hierbij gaan de diverse zorgorganisaties hun werkprocessen waaronder AFAS integreren en harmoniseren waarbij de identiteit van de zorgorganisaties in takt blijft. Het doel van deze samenwerking is optimale ondersteuning aan het primaire zorgproces.

Naast bovenstaande taken en verantwoordelijkheden, behoren ook deze zaken en werkzaamheden tot jouw functie:

 • Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van de vastlegging van de financiële gegevens. Dit is namelijk de basis voor de interne- en externe rapportages;
 • Je bent verantwoordelijk voor het uniformeren en optimaliseren van de processen rondom de vastleggingen en registratie van financiële gegevens. Daarbij speelt de accounting manual een centrale rol. Hierin staan de spelregels rondom de inrichting van de administratie, die continue wordt aangescherpt en verbeterd;
 • Je zorgt voor de verdere implementatie van het bedrijfsplan Samen Merkbaar Beter. Dat betekent dat de werkzaamheden procesgericht worden ingericht over de vier entiteiten heen. Je zoekt de samenwerking tussen de vier entiteiten en zorgt voor optimale afstemming;
 • Je bent de verbindende factor met Business control rondom planningen en rapportage wensen;
 • Je werkt nauw samen met Business control bij het opstellen van de jaarrekening en stemt de werkzaamheden intern goed af;
 • Je neemt verantwoordelijkheid als je tekortkomingen in de administratieve processen constateert en gaat proactief in overleg met de betrokken teams om een oplossing te creëren;
 • Je geeft leiding aan het team Grootboekbeheer en stimuleert de teamleden hun bijdrage te leveren aan de teamdoelen en zorgt voor constructieve samenwerking binnen de organisatie.

Standplaats voor deze functie is Utrecht. We vinden het echter wel belangrijk dat je ook op onze andere locaties kan werken waaronder Amersfoort, Rhenen of Purmerend. Dit gebeurt hybride via Teams en live overleggen. 

Dit breng je mee

Je bent iemand die bij wil dragen aan het continu verbeteren van processen. Je laat hierin voorbeeldgedrag zien aan de collega’s binnen jouw team en weet anderen te inspireren. Zo stimuleer je collega’s van nieuwe technologische- en/of beleidsontwikkelingen een vertaalslag te maken naar de operationele taken en hierin de samenwerking onderling te versterken.

Je bevordert met jouw mensgerichte stijl van leidinggeven het leer- en aanpassingsvermogen in een snel veranderende omgeving en werkt aan eigenaarschap en persoonlijk leiderschap van je medewerkers. Je bent analytisch sterk en procesgericht, zonder daarbij de verschillende belangen uit het oog te verliezen. Onder druk presteer jij goed en weet je te voldoen aan gestelde deadlines.

Je hebt kennis en ervaring met financiële processen, maar ook oog voor partners in de keten, zowel intern als extern. Je weet gemakkelijk te schakelen in je werk, bent pro actief en hebt een hands-on mentaliteit. Met een gezonde dosis humor hou jij de sfeer goed en weet je aan te sluiten bij de verschillende lagen in de organisatie. Effectief en helder communiceren gaat jou dan ook van nature gemakkelijk af.

Past bovenstaande goed bij jou? Dan zijn we nieuwsgierig of je jezelf ook in onderstaande herkent:

 • Afgeronde wo/hbo-diploma in Finance / Accounting;
 • Minimaal 5 jaar ervaring als leidinggevende;
 • Kennis van verslaggevingseisen Richtlijnen voor Jaarverslaggeving en specifiek voor zorgorganisaties is een pré;
 • Uitstekende vaardigheden met AFAS en MS office pakketten zoals Excel en Word;
 • Ervaring met (de invoering van) diverse geautomatiseerde systemen die financiële en logistieke bedrijfsprocessen met elkaar verbinden.

Dit bieden we jou

 • Ruimte om je visie uit te dragen en te bouwen aan onze organisatie in een uitdagende functie;
 • Mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling d.m.v. training, opleiding, en interne doorgroeimogelijkheden (denk aan Controlling of management functies);
 • Een salaris op basis van FWG schaal 65 o.b.v. de cao Gehandicaptenzorg (minimaal €3945,- en maximaal €5957,- bij een fulltime contract van 36 uur);
 • Een contract voor minimaal 32 tot maximaal 36 uur voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd;
 • De mogelijkheid om werkzaamheden gedeeltelijk vanuit huis of op ons kantoor te doen;
 • Arbeidsvoorwaarden conform cao Gehandicaptenzorg: wij bieden onder andere een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Vakantietoeslag van 8%;
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer;
 • Thuiswerkvergoeding van € 2,15 per dag;
 • Flexibele arbeidsvoorwaarden, zoals: extra vergoeding reiskosten en contributie vakbond.

Een VOG is nodig om te kunnen werken voor Stichting de Opbouw.


Interesse?

Heb je interesse in deze functie? Leuk! Klik dan gauw op de knop om te solliciteren. solliciteren!

 

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze Recruiter, Carlijn Rombout, via 0639492502.

 

Over ons
Bij ons draag je bij aan een zinvol bestaan voor ouderen en mensen met een beperking

Door bij Zorggroep De Opbouw te werken, draag je eraan bij dat ouderen en mensen met een beperking op eigen wijze een zinvol en liefdevol bestaan kunnen leiden. Een betekenisvol leven, zo veel mogelijk zoals als zij dat willen. Dat doe je vanuit een van onze zorgorganisaties Prinsenstichting, Silverein of Zideris of vanuit Groepsondersteuning. Met meer dan 5000 collega’s zetten we onszelf iedere dag met hart en ziel in voor 6400 ouderen en mensen met een verstandelijke beperking.

Groepsondersteuning ondersteunt de zorgorganisaties op het gebied van Bestuur & Beleid, Bouw & Vastgoed, I&A (informatisering & automatisering), Inkoop & Contractbeheer, Finance & Control, HRO (human resources & organisatie) en Marketing & Communicatie. Ons uitgangspunt is dat we samen doen, wat we samen kunnen doen.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.