Tijdens de campagneweek ‘Zorg voor energie’ (9 ™ 13 oktober) voeren we met bijna 200 zorginstellingen een campagne tegen
energieverspilling. Daarom hangt de campagnevlag deze week ook bij ons!

Door mee te doen aan de campagne werken we ook aan een belangrijke pijler van ons duurzaamheidsbeleid en de Green Deal 3.0, namelijk de energietransitie; het besparen van energie, duurzame opwekking en het beperken van CO2-uitstoot.

In de hele zorgsector en ook bij ons wordt veel energie gebruikt. Dat past niet bij onze gezamenlijke ambitie om een duurzame woon- en leefomgeving te creëren. Bovendien willen we er niet alleen thuis maar ook op al onze locaties er alles aan doen om zo veel mogelijk energie te besparen.

De campagne ‘Zorg voor energie’ is er om meer bewustwording te creëren over hoe we omgaan met energie en wat je zelf op het werk kan doen om energie te besparen. In de week van 9 ™ 13 oktober worden er dagelijks tips gedeeld hoe je energie kan besparen.

De campagne is een initiatief van Milieu platform Zorg in samenwerking met het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg en de zorgbranches.