De zorgsector levert veel afval. Dat past niet bij de gezamenlijke ambitie om duurzame zorg te leveren. Daarom hebben 200 zorgaanbieders met ruim 3.000 zorglocaties en zo’n 410.000 medewerkers tijdens de Zorg zonder Afval Vierdaagse van 21 t/m 24 mei meer aandacht voor minder afval en betere afvalscheiding.  Ook Zorggroep De Opbouw (Prinsenstichting, Silverein en Zideris) doet mee.

 

Tijdens de Vierdaagse vragen wij onze medewerkers op een positieve en speelse manier om te letten op het beter scheiden van afval in de organisatie. Met als doel minder grondstofverspilling en betere afvalscheiding. Dagelijks delen we onder meer tips hoe je zelf kan zorgen voor minder afval thuis en op de werkvloer. Want: met elkaar kunnen we de transitie naar een zorg met weinig afval een boost geven!


Green Deal Duurzame Zorg

De campagne is een initiatief van het Milieu Platform Zorgsector (MPZ) en een actie in het kader van de Green Deal Duurzame Zorg (2022-2026)

In de Green Deal Duurzame Zorg werken 340 partijen, waaronder Zorggroep De Opbouw samen aan meer duurzame zorg. Met de Zorg zonder Afval Vierdaagse wil het Milieu Platform Zorgsector (MPZ) de verduurzaming van organisaties in de zorg versnellen.